Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms (12%). I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Frakt och fraktkostnad

Varor skickas som brev eller som postpaket.
För beställningar understigande 500 SEK tillkommer enhetsfrakt om 48 SEK (inkl 25% moms). Beställningar för 500 SEK eller mer är fraktfria.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. Om avtalet gäller en specialtillverkad/-beställd vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:
varan öppnats påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Reklamationsrätt

Kontakta alltid oss om du anser att varan kan reklameras så att vi på bästa sätt kan avhjälpa felet. Om felet bara kan avhjälpas genom att du returnerar varan, ersätts du för frakten. Returer belagda med lösen, löses ej. Produkter som returneras utan föregående anmodan att göra så accepteras ej.

Tvist

Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Kunduppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du namn, postadress, e-postadress och telefonnummer. I och med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.

Skadade försändelser

Skadade försändelser skall reklameras direkt vid utlämningsstället eller till utdelningsföretaget.

Ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 190 SEK.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du,
om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Reservation

Vi reserverar oss mot slutförsäljning, och bild- och textfel i webshopen. Beställt gods levereras väsentligen i enlighet med beskrivning i shopen. Skulle en avvikelse resultera i att du inte vill ha varan gäller självklart ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Ägare och kontaktuppgifter

ESPRESSOFABRIKEN byggs och drivs av AB Epikris, org.nr 556961-3705, momsreg.nr SE556961370501.

AB Epikris
Vikbyvägen 11
18143 Lidingö

www.epikris.se
laternamedica@gmail.com